Maarten van Leuken

Concert met de Daniel Ter Waarbeek Band

Beste mensen,

Hierbij de uitnodiging voor het concert met de Daniel Ter Waarbeek Band op zondag 19 juni. Het concert zal plaatsvinden in het kader van de activiteiten van Kunstkwartier Waanderveld in galerie:

OPERA VII,
Waanderweg 134
Emmen.
Aanvang: 15.00 u.

Als entree zal een kleine vergoeding van 5,- euro gevraagd worden.
Het concert zal bestaan uit twee sets van ongeveer 50 minuten met in de pauze de gelegenheid voor een hapje en een drankje.

Wilt u het concert graag bijwonen ? Mail dan even de naam en het aantal personen naar: info@operavii.nl

Daniel ter Waarbeek is een gedreven en getalenteerde singer/songwriter uit Emmen. Een prachtige donkerhese stem en mooi ingehouden gitaarspel. Akoestische en integere luisterliedjes met veelal autobiografische teksten waarmee hij zijn publiek een kijkje geeft in zijn leven en de wereld om hem heen. Tijdens het schrijven van zijn nummers laat Daniel zich o.a. beinvloeden door de Amerikaanse roots, country en Ierse folkmuziek.

In september 2008 werd Daniel tijdens een open podium in Erm gespot door Harry de Jong, programmeur van het legendarische bluescafe De Amer in het Drentse Amen. Dusdanig onder de indruk van deze muzikant bood hij hem meteen de mogelijkheid het heilige Amerpodium te beklimmen. Al snel volgde er meer solo optredens door Noord Nederland waarbij hij zichzelf op akoestische gitaar begeleidde. Inmiddels wordt Daniel op het podium bijgestaan door Liesbeth Tammes op basgitaar en tweede stem en Bram Markerink op cajon.

Eind December 2010 presenteerde dit trio de EP "Striking Gold" De liedjes op deze plaat klinken eerlijk, oprecht ontdaan van alle onnodige flauwekul. De basgitaar van Liesbeth en de Cajon van Bram vormen een mooie aanvulling op de nummers en geven dit trio een geheel eigen en uniek geluid zonder hierbij het intieme en persoonlijke karakter van de liedjes uit het oog te verliezen.