Maarten van Leuken

Opening en open huis De Fabriek

 
CBK Emmen in De Fabriek officieel open met 'Werkplaats Emmen'
Op 22 januari 2010 opent het Centrum Beeldende Kunst Emmen de eerste expositie in De Fabriek, de nieuwe locatie van het CBK Emmen aan de Ermerweg 88b in Emmen. Hier beschikt het CBK Emmen over prachtige expositieruimtes, een mooi nieuw ingerichte kunstuitleen en een atelier voor workshops. De Fabriek is een voormalige melkfabriek, inmiddels geheel gerestaureerd met behoud van de industriele uitstraling. Op het terrein van De Fabriek zijn behalve het CBK Emmen ook andere bedrijven gevestigd.

Open Huis in het weekend van 23 en 24 januari
Nieuwsgierig geworden? Op zaterdag 23 en zondag 24 januari is er een Open Huis van 13.00 - 17.00 uur. Beide dagen is er live muziek en op zaterdagmiddag verzorgt beeldend kunstenaar Melanie Banis een workshop voor kinderen. Meer hierover in het activiteitenprogramma. Tijdens het Open Huis is het extra aantrekkelijk om abonnee van de kunstuitleen te worden. Nieuwe abonnee's betalen geen inschrijfgeld en de eerste maand kunt u gratis kunst lenen. De Kunstuitleen Emmen is een samenwerkingsverband tussen het CBK Emmen en het CBK Drenthe.

Expositie 'Werkplaats Emmen'

Het tentoonstellingsprogramma in De Fabriek gaat van start met de vierde editie van 'Werkplaats Emmen'. Een presentatie van recent werk van 34 Emmense kunstenaars. Klik door voor het overzicht met deelnemende kunstenaars. In deze expositie is een grote verscheidenheid aan stijlen en thema's te zien. U ziet onder meer schilderijen, beelden, tekeningen, sieraden, keramiek, foto's en objecten.

Concert tussen de kunst
Op zondag 31 januari bieden wij u de gelegenheid om in de expositieruimte een pianoconcert bij te wonen. Pianist Michiel Roosen verzorgt tussen 11.30 -12.30 uur een concert. Voor slechts 2,50 kunt u dit concert bijwonen. We ontvangen u graag vanaf
11.00 uur met een kopje koffie met iets lekkers. Aanmeldingen voor het bijwonen van het concert: cbk@emmen.nl.

Openingstijden
Vanaf 23 januari is het CBK Emmen geopend van woensdag t/m zondag tussen 13.00 - 17.00 uur. Deze openingstijden gelden voor zowel de exposities als voor de kunstuitleen. 

Centrum Beeldende Kunst Emmen            De Fabriek                  Tentoonstellingen
Grote Zaal - Kleine Zaal - Verdieping          Ermerweg 88b             Kunstuitleen
www.cbkemmen.nl                                   7812 BG Emmen         Educatie
www.beeldeninemmen.nl                           0591 685 820              Beelden Buiten
wo t/m zo 13.00 - 17.00 uur                       cbk@emmen.nl