Maarten van Leuken

Open dag Kunstuitleen


Open Dag Kunstuitleen Emmen in De Fabriek

Op zaterdag 7 november is van 10.00 tot 16.00 uur de Open Dag van de Kunstuitleen. Kunstuitleen Emmen is sinds kort gevestigd in De Fabriek, de nieuwe locatie van het Centrum Beeldende Kunst Emmen, Ermerweg 88b te Emmen.

Kunstenaar aan het werk.
Beeldend kunstenaar Maarten van Leuken gaat twee grote doeken van 2, 10 bij 5 meter schilderen, terwijl rapper NavNekuel hier live bij gaat rappen. De kunstenaar gebruikt zijn teksten in de schilderijen. Gezamenlijk maken ze er een bijzondere gebeurtenis van, waar beeldende kunst, muziek en poezie samenkomen. Ze werken in de prachtige nieuwe tentoonstellingsruimte van het CBK Emmen.

Hiermee hebben ze een primeur, want de officiele opening van het CBK Emmen is pas in januari 2010.

Dan gaat het tentoonstellingsprogramma van start met de tentoonstelling Werkplaats Emmen.

Ook is er een kinderprogramma. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen kinderen vanaf 6 jaar, onder leiding van beeldend kunstenaar Melanie Banis, in Het Atelier een kunst-werkje maken. Het Atelier is de workshopruimte op de beneden-verdieping van het CBK Emmen.

Extra's voor nieuwe abonnees
Voor bezoekers is het extra aantrekkelijk om tijdens de Open Dag abonnee te worden, want voor nieuwe abonnees is er een leuke aanbieding. Als u tijdens de Open Dag lid wordt van de Kunstuitleen, kunt u de rest van het jaar gratis kunst lenen. Bovendien hoeft u geen inschrijfgeld te betalen. Ook krijgen nieuwe abonnees twee vrij-kaartjes voor Theater De Muzeval en het Kunstweekgeschenk: een door Henk Helmantel fraai gedecoreerd eierdopje.